Type Here to Get Search Results !

6 Links

GK in Assamese GK in English GK in Hindi
Assam History Computer GK Assam TET PDF

Indian History For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police & SSC Exam (Part-3)

Indian History 

For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police, Forest, DECT, Railway & SSC Exam (Part-3)

 Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

5000 বিভিন্ন সাধাৰণ জ্ঞান (Part-1)অসমীয়া মাধ্যমত - Buy Now

2300 Indian history PDF eBook - Click here to Buy

25,000 প্ৰশ্নউত্তৰ Complete Assam Exam Guide - Buy Now





Java Programming Language Output this code Quizzes 1

1. Where is Brihadeshwar Temple situated ?







Answer:- (d) Tanjore

www.AssamGkPdf.com



2. In Tamil literature the glorious books ‘Shilppadikaram and Manimekhalai’ are related to?







Answer:- (b) Buddhism

www.AssamGkPdf.com



3. Who established Mahabalipuram?









Answer:- (a) Pallava

www.AssamGkPdf.com



4. The Saka era commencing from A.D.78, was founded by?









Answer:- (a) Kanishka

www.AssamGkPdf.com



5. Ganhadra school of art came into existence in?









Answer:- (b) Mahayana sect

www.AssamGkPdf.com



6. Out of the following remains excavated in Indus Valley, which one indicates the commercial and economic development ?









Answer:- (b) Seals

www.AssamGkPdf.com



7. Who, according to the Buddhists, is believed to be the next incarnation of Gautam Buddha ?









Answer:- (b) Maitreya

www.AssamGkPdf.com



8. Who among the following were contemporaries of Kanishka ?









Answer:- (b) Nagarjuna, Asvagosha, Vasumitra

www.AssamGkPdf.com



9. Which rulers built the Ellora temples?









Answer:- (c) Rashtrakuta

www.AssamGkPdf.com



10. Who amongst the following also had the name ‘Devanama Piyadassi’?







Answer:- (a) Mauryan King Ashoka

www.AssamGkPdf.com




Assam GK Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-5)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-6)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-7)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-8)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-9)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-10)


=======================================
Agriculture 1837 Post Exam Guide Book 
(Complete GK & Science Study Materials of 11000 Question Answer)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-1)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-5)



APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-1)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-2)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-3)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-4)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-5)



January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-1)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-2)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-3)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-4)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-5)



Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-1)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-2)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-3)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-4)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-5)


 =======================================

Assam Exam Guide Book

All our 25000 Unique Content in One eBook

 (Assam police, forest, PNRD, Secretariat, DECT, Agriculture, DC Office, 
DHS, NHM & All Other Exam)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-1)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-2)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-3)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-4)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-5)


 

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-1)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-2)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-3)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-4)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-5)


Free GK PDF, Assam GK PDF, GK Quiz

এই প্ৰশ্ন-উত্তৰৰ PDF Download ৰ লিংক তলত দিয়া হৈছে -

Download Below

Download MCQ PDF - Click Here

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.