Type Here to Get Search Results !

6 Links

GK in Assamese GK in English GK in Hindi
Assam History Computer GK Assam TET PDF

Indian History For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police & SSC Exam (Part-2)

Indian History 

For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police, Forest, DECT, Railway & SSC Exam (Part-2)

 Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

5000 বিভিন্ন সাধাৰণ জ্ঞান (Part-1)অসমীয়া মাধ্যমত - Buy Now

2300 Indian history PDF eBook - Click here to Buy

25,000 প্ৰশ্নউত্তৰ Complete Assam Exam Guide - Buy Now

এই প্ৰশ্নউত্তৰৰ PDF Download কৰিবৰ বাবে Question বোৰৰ একেবাৰে তলত যাওঁক


Java Programming Language Output this code Quizzes 1

1. The rulers of which dynasty started the practice of granting tax-free villages to Brahmanas and Buddhist Monks?







Answer:- (a) Satavahanas

AnsExplanationAnsExplanation


2. The most important text of Vedic mathematics is ?







Answer:- (c) Sulva Sutras

AnsExplanationAnsExplanation


3. Yavanika or curtain was introduced in Indian theatre by which of the following?









Answer:- (c) Greeks

AnsExplanationAnsExplanation


4. Who started the Saka Era which is still used by the Government of India?









Answer:- (a) Kanishka

AnsExplanationAnsExplanation


5. What inspired the paintings of Ajanta ?









Answer:- (a) Compassionate Buddha

AnsExplanationAnsExplanation


6. Who among the following was the first to invade India ?









Answer:- (c) Darius-I

AnsExplanationAnsExplanation


7. Which among the following is the oldest dynasty ?









Answer:- (a) Maurya

AnsExplanationAnsExplanation


8. With which of the following is the classic “Jivaka Chintamani” in Tamil associated ?









Answer:- (a) Jainism

AnsExplanationAnsExplanation


9. Where did Lord Buddha breathe his last?









Answer:- (d) Kushinagar

AnsExplanationAnsExplanation


10. Who were the first kings to issue gold coins in India?







Answer:- (b) Indo-Greeks

AnsExplanationAnsExplanation




Assam GK Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-5)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-6)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-7)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-8)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-9)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-10)


=======================================
Agriculture 1837 Post Exam Guide Book 
(Complete GK & Science Study Materials of 11000 Question Answer)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-1)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-5)



APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-1)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-2)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-3)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-4)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-5)



January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-1)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-2)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-3)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-4)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-5)



Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-1)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-2)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-3)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-4)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-5)


 =======================================

Assam Exam Guide Book

All our 25000 Unique Content in One eBook

 (Assam police, forest, PNRD, Secretariat, DECT, Agriculture, DC Office, 
DHS, NHM & All Other Exam)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-1)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-2)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-3)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-4)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-5)


 

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-1)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-2)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-3)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-4)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-5)


Free GK PDF, Assam GK PDF, GK Quiz

এই প্ৰশ্ন-উত্তৰৰ PDF Download ৰ লিংক তলত দিয়া হৈছে -

Download Below

Download MCQ PDF - Click Here

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.