Type Here to Get Search Results !

6 Links

GK in Assamese GK in English GK in Hindi
Assam History Computer GK Assam TET PDF

Assam GK For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police & DC Office Exam (Part-4)

Assam GK

For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police, Forest, DECT, Railway & SSC Exam (Part-3)

 Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

5250 বিভিন্ন সাধাৰণ জ্ঞান (Part-2) অসমীয়া মাধ্যমত - Buy Now

2,000 অসম বুৰঞ্জী তথা Assam GK (English) - Buy Now 

2,000 অসমীয়াত (Assam GK) অসম সাধাৰণ জ্ঞান - Buy Now

25,000 প্ৰশ্নউত্তৰ Complete Assam Exam Guide - Buy Now

এই প্ৰশ্নউত্তৰৰ PDF Download কৰিবৰ বাবে Question বোৰৰ একেবাৰে তলত যাওঁক


Java Programming Language Output this code Quizzes 1

1. The first Assamese magazine Orunodoi was published in the year ?







Answer:- (ii) 1846

Education For Assam YouTube



2. Which singer is also popularly known as the "King of Bihu" ?







Answer:- (ii) Khagen Mahanta

Education For Assam YouTube



3. The first Assamese film Joymoti was released in the year ?









Answer:- (ii) 1935

Education For Assam YouTube



4. Gibon Wildlife Sanctuary is located at ?









Answer:- (iv) Jorhat

Education For Assam YouTube



5. In which year Gopinath Bordoloi was arrested for taking part in the freedom movement ?









Answer:- (iv) 1922

Education For Assam YouTube



6. The Guwahati Tea Auction Centre was established in the year ?









Answer:- (i) 1970

Education For Assam YouTube



7. Which Assamese poet had translated Valmiki Ramayana into Assamese verse 'Saptakanda Ramayana' ?









Answer:- (ii) Madhava Kandali

Education For Assam YouTube



8. Who was the first editor of the Assamese magazine 'Jonaki' ?









Answer:- (ii) Chandra Kumar Agarwala

Education For Assam YouTube



9. Which one is the first film where Bhupen Hazarika sings as playback singer ?









Answer:- (iii) Indramalati

Education For Assam YouTube



10. The author of "Asomiya Sahityar Buranji" is ?







Answer:- (iii) Devendranath Bezbarua

Education For Assam YouTube






Assam GK Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-5)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-6)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-7)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-8)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-9)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-10)

=======================================
৫০০০ GK in Assamese Guide Book (খণ্ড-১)
৫০০০ সাধাৰণ জ্ঞান অসমীয়াত, (অসমৰ সকলো পৰীক্ষাৰ বাবে)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-1)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-5)


Computer GK Quiz with free PDF (Part-1)

Computer GK Quiz with free PDF (Part-2)

Computer GK Quiz with free PDF (Part-3)

Computer GK Quiz with free PDF (Part-4)

Computer GK Quiz with free PDF (Part-5)

=======================================

APSC Preliminary Exam Guide Book 
4300 Important GK GS MCQ (All Topic)
Buy Here 👇👇👇👇

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-1)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-2)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-3)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-4)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-5)

=======================================
Agriculture 1837 Post Exam Guide Book 
(Complete GK & Science Study Materials of 11000 Question Answer)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================


✒ Topic wise Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

5000 বিভিন্ন সাধাৰণ জ্ঞান (Part-1)অসমীয়া মাধ্যমত - Buy Now

5250 বিভিন্ন সাধাৰণ জ্ঞান (Part-2) অসমীয়া মাধ্যমত - Buy Now

2,000 অসম বুৰঞ্জী তথা Assam GK (English) - Buy Now 

2,000 অসমীয়াত (Assam GK) অসম সাধাৰণ জ্ঞান - Buy Now

25,000 প্ৰশ্নউত্তৰ Complete Assam Exam Guide - Buy Now

2300 Indian history PDF eBook - Click here to Buy

5000 General Science PDF eBook (English Medium) - Click here to Buy

5000 General Science PDF eBook অসমীয়া মাধ্যমত Click here to Buy

2000 Computer GK PDF eBook (English Medium) Click here to Buy

Indian Polity PDF eBook - Click here to Buy (Rs.25/-)


✒ Exam wise Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

Assam Agriculture Exam Guide eBook (English Medium) Click here to Buy

SCERT D.El.Ed Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

SCERT D.El.Ed Exam Guide eBook (অসমীয়া মাধ্যমত) - Click here to Buy

SSC GD Constable Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

Gauhati High Court Exam eBook (English Medium) - Click here to Buy

PNRD Assam exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

Assam forest Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

Transport Department Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy




Free GK PDF, Assam GK PDF, GK Quiz

এই প্ৰশ্ন-উত্তৰৰ PDF Download ৰ লিংক তলত দিয়া হৈছে -

Download Below

Download MCQ PDF - Click Here

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.