Type Here to Get Search Results !

6 Links

GK in Assamese GK in English GK in Hindi
Assam History Computer GK Assam TET PDF

Indian History For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police & SSC Exam (Part-5)

Indian History 

For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police, Forest, DECT, Railway & SSC Exam (Part-5)

 Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

5000 বিভিন্ন সাধাৰণ জ্ঞান (Part-1)অসমীয়া মাধ্যমত - Buy Now

2300 Indian history PDF eBook - Click here to Buy

25,000 প্ৰশ্নউত্তৰ Complete Assam Exam Guide - Buy Now

এই প্ৰশ্নউত্তৰৰ PDF Download কৰিবৰ বাবে Question বোৰৰ একেবাৰে তলত যাওঁক



Java Programming Language Output this code Quizzes 1

1. The Harappan Civilisation was discovered in the year ?







Answer:- (d) 1922

Education For Assam YouTube


2. The title ‘Indian Napolean’ has been attached to?







Answer:- (b) Samudragupta

Education For Assam YouTube


3. The ‘Ajivikas’ were a?









Answer:- (a) sect contemporary to the Buddha

Education For Assam YouTube


4. The organic relationship between the ancient culture of the indus Valley and Hinduism of today is proved by the worship of?









Answer:- (b) Stones, trees and animals

Education For Assam YouTube


5. How was Burma (now Myanmar) known to ancient Indians ?









Answer:- (c) Suvarnabhumi

Education For Assam YouTube


6. With whom is ‘Junagarh Rock Inscription’ associated ?









Answer:- (a) Rudradaman

Education For Assam YouTube


7. Nalanda University was a great centre of learning, especially in?









Answer:- (a) Buddhism

Education For Assam YouTube


8. The Rathas of Mahabalipuram was built during the reign of the?









Answer:- (d) Pallavas

Education For Assam YouTube


9. Who is hailed as the “God of Medicine” by the practitioners of Ayurveda ?









Answer:- (c) Dhanwantari

Education For Assam YouTube


10. Which was the only Indus site with an artificial brick dockyard?







Answer:- (a) Lothal

Education For Assam YouTube



Assam GK Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-5)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-6)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-7)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-8)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-9)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-10)


=======================================
Agriculture 1837 Post Exam Guide Book 
(Complete GK & Science Study Materials of 11000 Question Answer)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-1)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-5)



APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-1)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-2)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-3)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-4)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-5)



January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-1)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-2)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-3)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-4)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-5)



Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-1)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-2)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-3)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-4)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-5)


 =======================================

Assam Exam Guide Book

All our 25000 Unique Content in One eBook

 (Assam police, forest, PNRD, Secretariat, DECT, Agriculture, DC Office, 
DHS, NHM & All Other Exam)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-1)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-2)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-3)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-4)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-5)


 

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-1)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-2)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-3)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-4)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-5)


Free GK PDF, Assam GK PDF, GK Quiz

এই প্ৰশ্ন-উত্তৰৰ PDF Download ৰ লিংক তলত দিয়া হৈছে -

Download Below

Download MCQ PDF - Click Here

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.