Type Here to Get Search Results !

6 Links

GK in Assamese GK in English GK in Hindi
Assam History Computer GK Assam TET PDF

Indian Polity GK For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police & SSC Exam (Part-1)

Indian Polity

For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police, Forest, DECT, Railway & SSC Exam (Part-1)

 Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

2,000 অসমীয়াত (Assam GK) অসম সাধাৰণ জ্ঞান - Buy Now

Indian Polity PDF eBook - Click here to Buy (Rs.25/-)

25,000 প্ৰশ্নউত্তৰ Complete Assam Exam Guide - Buy Now


এই প্ৰশ্নউত্তৰৰ PDF Download কৰিবৰ বাবে Question বোৰৰ একেবাৰে তলত যাওঁক


Java Programming Language Output this code Quizzes 1

1. A federal structure for India was first put forward by the ?







Answer:- (c) Act of 1935

Education For Assam YouTube



2. Which of the following exercised the most profound influence in framing the Indian Constitution?







Answer:- (d) The Government of India Act, 1935

Education For Assam YouTube



3. How does the Constitution of India describe India as?









Answer:- (b) A Union of States

Education For Assam YouTube



4. The system of judicial review originated in?









Answer:- (d) U.S.A.

Education For Assam YouTube



5. What was the basis for constituting the Constituent Assembly of India ?









Answer:- (b) The Cabinet Mission Plan, 1946

Education For Assam YouTube



6. From the Constitution of which country the provision of Federation was borrowed while framing the Constitution of India ?









Answer:- (c) Canada

Education For Assam YouTube



7. Who among the following was not a member of the Constituent Assembly established in July 1946 ?









Answer:- (c) Mahatma Gandhi

Education For Assam YouTube



8. Who was the Chairman of the Drafting Committee of the Constitution ?









Answer:- (d) B. R. Ambedkar

Education For Assam YouTube



9. India is a republic because?









Answer:- (c) the head of the state is elected for a definite period

Education For Assam YouTube



10. Who was the Constitutional Advisor to the Constituent Assembly of India ?







Answer:- (c) Sir B.N. Rao

Education For Assam YouTube



Assam GK Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-5)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-6)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-7)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-8)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-9)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-10)

=======================================
৫০০০ GK in Assamese Guide Book (খণ্ড-১)
৫০০০ সাধাৰণ জ্ঞান অসমীয়াত, (অসমৰ সকলো পৰীক্ষাৰ বাবে)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-1)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-5)


Computer GK Quiz with free PDF (Part-1)

Computer GK Quiz with free PDF (Part-2)

Computer GK Quiz with free PDF (Part-3)

Computer GK Quiz with free PDF (Part-4)

Computer GK Quiz with free PDF (Part-5)

=======================================

APSC Preliminary Exam Guide Book 
4300 Important GK GS MCQ (All Topic)
Buy Here 👇👇👇👇

=======================================

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-1)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-2)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-3)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-4)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-5)

=======================================
Agriculture 1837 Post Exam Guide Book 
(Complete GK & Science Study Materials of 11000 Question Answer)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

Indian Polity Quiz with PDF (Part-1)

Indian Polity Quiz with PDF (Part-2)

Indian Polity Quiz with PDF (Part-3)

Indian Polity Quiz with PDF (Part-4)

Indian Polity Quiz with PDF (Part-5)


Physics Quiz with PDF (Part-1)

Physics Quiz with PDF (Part-2)

Physics Quiz with PDF (Part-3)

Physics Quiz with PDF (Part-4)

Physics Quiz with PDF (Part-5)


✒ Topic wise Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

5000 বিভিন্ন সাধাৰণ জ্ঞান (Part-1)অসমীয়া মাধ্যমত - Buy Now

5250 বিভিন্ন সাধাৰণ জ্ঞান (Part-2) অসমীয়া মাধ্যমত - Buy Now

2,000 অসম বুৰঞ্জী তথা Assam GK (English) - Buy Now 

2,000 অসমীয়াত (Assam GK) অসম সাধাৰণ জ্ঞান - Buy Now

25,000 প্ৰশ্নউত্তৰ Complete Assam Exam Guide - Buy Now

2300 Indian history PDF eBook - Click here to Buy

5000 General Science PDF eBook (English Medium) - Click here to Buy

5000 General Science PDF eBook অসমীয়া মাধ্যমত Click here to Buy

2000 Computer GK PDF eBook (English Medium) Click here to Buy

Indian Polity PDF eBook - Click here to Buy (Rs.25/-)


✒ Exam wise Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

Assam Agriculture Exam Guide eBook (English Medium) Click here to Buy

SCERT D.El.Ed Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

SCERT D.El.Ed Exam Guide eBook (অসমীয়া মাধ্যমত) - Click here to Buy

SSC GD Constable Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

Gauhati High Court Exam eBook (English Medium) - Click here to Buy

PNRD Assam exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

Assam forest Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

Transport Department Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy


Free GK PDF, Assam GK PDF, GK Quiz

এই প্ৰশ্ন-উত্তৰৰ PDF Download ৰ লিংক তলত দিয়া হৈছে -

Download Below

Download MCQ PDF - Click Here

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.