Type Here to Get Search Results !

6 Links

GK in Assamese GK in English GK in Hindi
Assam History Computer GK Assam TET PDF

Indian Polity GK For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police & SSC Exam (Part-5)

Indian Polity

For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police, Forest, DECT, Railway & SSC Exam (Part-5)

 Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

2,000 অসমীয়াত (Assam GK) অসম সাধাৰণ জ্ঞান - Buy Now

Indian Polity PDF eBook - Click here to Buy (Rs.25/-)

25,000 প্ৰশ্নউত্তৰ Complete Assam Exam Guide - Buy Now

এই প্ৰশ্নউত্তৰৰ PDF Download কৰিবৰ বাবে Question বোৰৰ একেবাৰে তলত যাওঁক


Java Programming Language Output this code Quizzes 1

1. In India legal sovereignty is vested with?







Answer:- (d) the Constitution

Education For Assam YouTube



2. What is meant when the Constitution declares India a “Secular State” ?







Answer:- (c) The state regards religions as a private affairs of the citizen and does not discriminate on this basis

Education For Assam YouTube



3. January 26 selected as the date for the inauguration of the Constitution, because?









Answer:- (c) the Congress had observed it as the Independence Day in 1930

Education For Assam YouTube



4. The Unitary System of Government possesses which of the following advantages ?









Answer:- (b) Strong State

Education For Assam YouTube



5. Which one of the following is not an element of the State ?









Answer:- (c) Army

Education For Assam YouTube



6. The concept of Sovereign Parliament originated in ?









Answer:- (a) England

Education For Assam YouTube



7. Who is considered the Architect of the Indian Constitution ?









Answer:- (b) B.R. Ambedkar

Education For Assam YouTube



8. The concurrent list in the Indian Constitution is adopted from the Constitution of?









Answer:- (d) Australia

Education For Assam YouTube



9. The mind and ideals of the framers of Constitution are reflected in the?









Answer:- (a) Preamble

Education For Assam YouTube



10. Which of the following is not a feature of Indian Constitution ?







Answer:- (c) Presidential form of Government

Education For Assam YouTube






Assam GK Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-5)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-6)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-7)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-8)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-9)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-10)

=======================================
৫০০০ GK in Assamese Guide Book (খণ্ড-১)
৫০০০ সাধাৰণ জ্ঞান অসমীয়াত, (অসমৰ সকলো পৰীক্ষাৰ বাবে)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-1)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-5)


Computer GK Quiz with free PDF (Part-1)

Computer GK Quiz with free PDF (Part-2)

Computer GK Quiz with free PDF (Part-3)

Computer GK Quiz with free PDF (Part-4)

Computer GK Quiz with free PDF (Part-5)

=======================================

APSC Preliminary Exam Guide Book 
4300 Important GK GS MCQ (All Topic)
Buy Here 👇👇👇👇

=======================================

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-1)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-2)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-3)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-4)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-5)

=======================================
Agriculture 1837 Post Exam Guide Book 
(Complete GK & Science Study Materials of 11000 Question Answer)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

Indian Polity Quiz with PDF (Part-1)

Indian Polity Quiz with PDF (Part-2)

Indian Polity Quiz with PDF (Part-3)

Indian Polity Quiz with PDF (Part-4)

Indian Polity Quiz with PDF (Part-5)


Physics Quiz with PDF (Part-1)

Physics Quiz with PDF (Part-2)

Physics Quiz with PDF (Part-3)

Physics Quiz with PDF (Part-4)

Physics Quiz with PDF (Part-5)


✒ Topic wise Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

5000 বিভিন্ন সাধাৰণ জ্ঞান (Part-1)অসমীয়া মাধ্যমত - Buy Now

5250 বিভিন্ন সাধাৰণ জ্ঞান (Part-2) অসমীয়া মাধ্যমত - Buy Now

2,000 অসম বুৰঞ্জী তথা Assam GK (English) - Buy Now 

2,000 অসমীয়াত (Assam GK) অসম সাধাৰণ জ্ঞান - Buy Now

25,000 প্ৰশ্নউত্তৰ Complete Assam Exam Guide - Buy Now

2300 Indian history PDF eBook - Click here to Buy

5000 General Science PDF eBook (English Medium) - Click here to Buy

5000 General Science PDF eBook অসমীয়া মাধ্যমত Click here to Buy

2000 Computer GK PDF eBook (English Medium) Click here to Buy

Indian Polity PDF eBook - Click here to Buy (Rs.25/-)


✒ Exam wise Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

Assam Agriculture Exam Guide eBook (English Medium) Click here to Buy

SCERT D.El.Ed Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

SCERT D.El.Ed Exam Guide eBook (অসমীয়া মাধ্যমত) - Click here to Buy

SSC GD Constable Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

Gauhati High Court Exam eBook (English Medium) - Click here to Buy

PNRD Assam exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

Assam forest Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

Transport Department Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy


Free GK PDF, Assam GK PDF, GK Quiz

এই প্ৰশ্ন-উত্তৰৰ PDF Download ৰ লিংক তলত দিয়া হৈছে -

Download Below

Download MCQ PDF - Click Here

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.