Type Here to Get Search Results !

6 Links

GK in Assamese GK in English GK in Hindi
Assam History Computer GK Assam TET PDF

Indian History For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police & SSC Exam (Part-4)

Indian History 

For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police, Forest, DECT, Railway & SSC Exam (Part-4)

 Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

5000 বিভিন্ন সাধাৰণ জ্ঞান (Part-1)অসমীয়া মাধ্যমত - Buy Now

2300 Indian history PDF eBook - Click here to Buy

25,000 প্ৰশ্নউত্তৰ Complete Assam Exam Guide - Buy Now

এই প্ৰশ্নউত্তৰৰ PDF Download কৰিবৰ বাবে Question বোৰৰ একেবাৰে তলত যাওঁক





Java Programming Language Output this code Quizzes 1

1. The subject-matter of Ajanta Paintings pertains to?







Answer:- (b) Buddhism

Education For Assam YouTube


2. Which of the following Craftsmanship was not practised by the Aryans ?







Answer:- (d) Blacksmith

Education For Assam YouTube


3. Mohammed-bin-Qasim conquered Sind in the year?









Answer:- (a) 712 A.D.

Education For Assam YouTube


4. The words “Satyameva Jayate” in the State Emblem of India were taken from?









Answer:- (a) Upanishads

Education For Assam YouTube


5. The earliest city discovered in India was?









Answer:- (a) Harappa

Education For Assam YouTube


6. The famous rock-cut temple of Kailasa is at?









Answer:- (d) Ellora

Education For Assam YouTube


7. Epigraphy means?









Answer:- (b) The study of inscriptions

Education For Assam YouTube


8. Which among the following has not been found in the excavation of Harappan sites ?









Answer:- (d) Temple with Shikhar

Education For Assam YouTube


9. Which among the following ‘MATH’ is related with Buddhism?









Answer:- (b) Chaitya

Education For Assam YouTube


10. Where has the world’s largest monolithic statue of Buddha been installed ?







Answer:- (a) Bamiyan

Education For Assam YouTube



Assam GK Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-5)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-6)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-7)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-8)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-9)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-10)


=======================================
Agriculture 1837 Post Exam Guide Book 
(Complete GK & Science Study Materials of 11000 Question Answer)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-1)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam History GK Quiz with Free PDF (Part-5)



APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-1)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-2)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-3)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-4)

APSC Previous paper Quiz with free PDF (Part-5)



January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-1)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-2)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-3)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-4)

January 2021 Current Affairs with free PDF (Part-5)



Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-1)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-2)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-3)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-4)

Ancient Indian History Quiz with PDF (Part-5)


 =======================================

Assam Exam Guide Book

All our 25000 Unique Content in One eBook

 (Assam police, forest, PNRD, Secretariat, DECT, Agriculture, DC Office, 
DHS, NHM & All Other Exam)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-1)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-2)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-3)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-4)

Medieval Indian History Quiz with PDF (Part-5)


 

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-1)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-2)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-3)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-4)

Modern Indian History Quiz with PDF (Part-5)


Free GK PDF, Assam GK PDF, GK Quiz

এই প্ৰশ্ন-উত্তৰৰ PDF Download ৰ লিংক তলত দিয়া হৈছে -

Download Below

Download MCQ PDF - Click Here

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.