Type Here to Get Search Results !

6 Links

GK in Assamese GK in English GK in Hindi
Assam History Computer GK Assam TET PDF

Indian Geography GK For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police & SSC Exam (Part-3)

Indian Geography

For Assam Agriculture, PNRD, Assam Police, Forest, DECT, Railway & SSC Exam (Part-3)

 Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

5000 General Science PDF eBook অসমীয়া মাধ্যমত Click here to Buy

Indian Geography PDF eBook - Click here to Buy (Rs.30/-)

25,000 প্ৰশ্নউত্তৰ Complete Assam Exam Guide - Buy Now

এই প্ৰশ্নউত্তৰৰ PDF Download কৰিবৰ বাবে Question বোৰৰ একেবাৰে তলত যাওঁক


Java Programming Language Output this code Quizzes 1

1. Naga, Khasi and Garo hills are located in?







Answer:- (a) Purvanchal Ranges

Education For Assam YouTube



2. Which one of the following mountain ranges lies in India?







Answer:- AnsOptionAddHere

Education For Assam YouTube



3. Which one among the following is the highest peak ?









Answer:- (d) Nanda Devi

Education For Assam YouTube



4. Nathu La, a place where India-China border trade has been resumed after 44 years, is located on the Indian border in ?









Answer:- (a) Sikkim

Education For Assam YouTube



5. The only ape of India found in hill forests of Assam and Nagaland is?









Answer:- (b) Gibbon

Education For Assam YouTube



6. In terms of area, India is the _____ largest country of the world.









Answer:- AnsOptionAddHere

Education For Assam YouTube



7. The approximate length of the coastline of India is?









Answer:- (d) 7,000 km

India has a land frontier of 15,200 km and a coastline of 7,517 km. Length of Coastline of Indian mainland is 6100 km. Coastline of Indian mainland is surrounded by Arabian Sea in the west, Bay of Bengal in the east, and Indian Ocean in the south.



8. Baltora glacier is located in?









Answer:- (a) Karakoram ranges

Education For Assam YouTube



9. Which of the following cities or towns lies to the northern-most latitude?









Answer:- (a) Patna

Education For Assam YouTube



10. Which of the following will never get the vertical rays of the sun ?







Answer:- (d) Srinagar

Education For Assam YouTube






Assam GK Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-5)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-6)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-7)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-8)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-9)

Assam GK Quiz with Free PDF (Part-10)

=======================================
৫০০০ GK in Assamese Guide Book (খণ্ড-১)
৫০০০ সাধাৰণ জ্ঞান অসমীয়াত, (অসমৰ সকলো পৰীক্ষাৰ বাবে)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-1)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-2)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-3)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-4)

Assam GK in Assamese Quiz with Free PDF (Part-5)


Indian Geography Quiz with PDF (Part-1)

Indian Geography Quiz with PDF (Part-2)

Indian Geography Quiz with PDF (Part-3)

Indian Geography Quiz with PDF (Part-4)

Indian Geography Quiz with PDF (Part-5)

=======================================

APSC Preliminary Exam Guide Book 
4300 Important GK GS MCQ (All Topic)
Buy Here 👇👇👇👇

=======================================

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-1)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-2)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-3)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-4)

May 2021 Current Affairs with free PDF (Part-5)

=======================================
Agriculture 1837 Post Exam Guide Book 
(Complete GK & Science Study Materials of 11000 Question Answer)
Buy Here 👇👇👇👇
=======================================

 

Top 20 GK MCQ For Agriculture, PNRD, Assam Police, SSC Exam (Part-1) (Free PDF)

Top 20 GK MCQ For Agriculture, PNRD, Assam Police, SSC Exam (Part-2) (Free PDF)

Top 20 GK MCQ For Agriculture, PNRD, Assam Police, SSC Exam (Part-3) (Free PDF)

Top 20 GK MCQ For Agriculture, PNRD, Assam Police, SSC Exam (Part-4) (Free PDF)

Top 20 GK MCQ For Agriculture, PNRD, Assam Police, SSC Exam (Part-5) (Free PDF)


Physics Quiz with PDF (Part-1)

Physics Quiz with PDF (Part-2)

Physics Quiz with PDF (Part-3)

Physics Quiz with PDF (Part-4)

Physics Quiz with PDF (Part-5)


✒ Topic wise Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

5000 বিভিন্ন সাধাৰণ জ্ঞান (Part-1)অসমীয়া মাধ্যমত - Buy Now

5250 বিভিন্ন সাধাৰণ জ্ঞান (Part-2) অসমীয়া মাধ্যমত - Buy Now

2,000 অসম বুৰঞ্জী তথা Assam GK (English) - Buy Now 

2,000 অসমীয়াত (Assam GK) অসম সাধাৰণ জ্ঞান - Buy Now

25,000 প্ৰশ্নউত্তৰ Complete Assam Exam Guide - Buy Now

2300 Indian history PDF eBook - Click here to Buy

5000 General Science PDF eBook (English Medium) - Click here to Buy

5000 General Science PDF eBook অসমীয়া মাধ্যমত Click here to Buy

2000 Computer GK PDF eBook (English Medium) Click here to Buy

Indian Polity PDF eBook - Click here to Buy (Rs.25/-)


✒ Exam wise Guide Book (প্ৰয়োজনীয় কিতাপ) =

Assam Agriculture Exam Guide eBook (English Medium) Click here to Buy

SCERT D.El.Ed Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

SCERT D.El.Ed Exam Guide eBook (অসমীয়া মাধ্যমত) - Click here to Buy

SSC GD Constable Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

Gauhati High Court Exam eBook (English Medium) - Click here to Buy

PNRD Assam exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

Assam forest Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy

Transport Department Exam Guide eBook (English Medium) - Click here to Buy


Free GK PDF, Assam GK PDF, GK Quiz

এই প্ৰশ্ন-উত্তৰৰ PDF Download ৰ লিংক তলত দিয়া হৈছে -

Download Below

Download MCQ PDF - Click Here

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.